~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Thursday, April 30, 2009

>>Maafkan mama sayang Pt.2<<


Sebenarnya aku nak menyambung kisah di sebalik Entry Eda.. sebab lepas aku baca kisah ni..terus aku nak cerita kisah aku gak..memang betul kata Dr yang rawat Aina tu..'dont ever think that u are a bad mother..sumtimes we do that because we want to protect her.. right?'..a'aa mmg betul..kita garang bukan sebab tak sayang anak..tapi sbb sayang le kita macam tu..

So aku nak cerita..
Baru2 ni Aiman aku demam & kene ciken pok..then tetibe Airel lak demam panas mengejut then kene cikin pok..bayangkan betapa susah hati aku..tp alhamdulillah setelah 3-4 hari keadaan dia makin pulih..tapi tetiba jumaat lepas dia demam balik..aku pun pelik..nape dia demam balik..masa tu pulak aku pun dlm keadaan tak sihat..Ya Allah dugaan..malam jumaat tu kami keluar malam sebab aku kna hantar Cupcakes org order..so mlm tu hujan renyai..maybe airel kene hujan so dia demam balik..tapi dia still ok..cuma panas biase aje..bila balik aje..malam tu badan dia panas balik..so aku bg dia ubat demam biase supaya demam dia surut..aku pulak mlm tu sgt2 letih..sbb x cukup tido..airel pulak meragam..aku pulak boleh marah dia jgn nangis..Ya Allah..kesian dia..sbb ms tu aku tgh tido keletihan..Esoknyee dia demam lagi..makin teruk..& aku pulak demam..takleh bangun..nasib ms tu cuti so Mizi ade kat rumah tolong jaga..badan airel makin panas..kami just bagi ubat demam biase aje..sbb kitaorg ingt maybe dia demam sbb kene hujan..aku dah risau kenapa airel ni demam panas sgt..aku suh mizi bw gi Specialist..then bila bawa specilist..doc cakap kenapa baru bawa..aku ckp dia dh ok ciken pok..then doc ckp dia dh kene kuman lain..& ini ciken pok yg secondary sbb ade dua kuman lain dh kt badan..kalau dia demam panas mcm ni lagi kene tarik boleh pendarahan otak..Ya Allah..masa tu aku dengar mcm nk mati aku rasa..aku yg tgh demam ni tak rasa lgsung aku demam..doc terpaksa bg dua ubat antibiotik, ubat demam dan ubat selsema yg kitaorg kene bg 4 jam sekali..bygkn mlm tu aku berjaga pagi dgn badan aku tak larat..setiap 4 jam aku kunci alarm utk bangun bg dia mkan ubat..betapa risaunyee aku..3 hari berturut suhu badan dua 40'c..setiap kali dia mengigil aje aku terus basahkn badan dia..dia kene demam yg kuat..kaki tangan sejuk..Ya Allah..ms dia tido aku tatap wajah dia risau jadi ape2..aku nangis..doc pesan kalau badan dia stil panas bw gi klinik balik..so esoknye ahad badan dia stil panas..sampai ade satu part dia peluk aku kuat gigi dia berbunyi2..aku peluk dia kuat2..aku telefon doc, doc suh dtg trus..mlm tu gi klinik..nasib klinik dekat je..smpi2 klinik, doc ckp stil 40'c..& doc masukkn ubat ikut bawah..doc ckp ciken pok dia dh ok..cuma badan panas..doc tnya nak masuk ward tak..klu nak dia akan call kwn dia yg juga pakar kanak2 kt hospital utk incharge..mizi pun risau x tau nk buat keputusan mcmn..mizi kata..tak payah dulu..dia ingat nk masukkn esok pagi ke ward sbb hr pun dh mlm..tgk keadaan dia pn dh ok..doc pun advise mcm tu gak..sbb klu masuk ward pun maybe Airel akan kene masuk air..so doc advise bg minum vitagen, 100plus, mandikan dgn air detol..so aku pun buat mcm tu..Alhamdulilah, mlm tu dia dh ok..dia selera mkn..dia minum vitagen & 100plus..Mizi cuti isnin lepas..dia nk tgk airel mcmn..esoknyee dia dh sihat sepenuhnyaaa..Alhamdulillah..hermmm..inilah dugaan..hati ibu mana yang tak sayang..

10 comments:

♥ Eda ♥ said...

alahai siannya airiel... bab meggigil tu mmg kesian gile kan...rasa mcm tak sanggup nak tengok kan... aku klau jadi mcm tu..aku mcm tak abis2 kucup kepala die...rasa mcm kesian sgt...n jantung pun rasa berdegup kencang je...tak sedap hati... tapi bab doc cakap takut tangkap otak tu mcm bahayenya.... riso kan..budak2..sebab mmg byk kes aku dengar klau bebudak demam panas ni..mmg kena selalu follow up..sebab suhu tu akan mendadak tibe2... malam2 especially.. dulu aku ingat jadi mak ni sonok je her...rupanya macam2 benda yg kita x jangke...bile jadi mcm...susah la nak ungkapkan... mcm tu la pengorbanan ibubapa kita dulu2 kan..sedih babe....moga aiman n airiel sihat seperti sediakala eh...

*MaMa HeRdA* said...

thanks eda..tu leee..jd mak ni bukan senang..sbb mostly kehidupan anak bergantung pada mak..sbb mak yg paling faham..moga ank2 kita jd ank yg soleh & solehah yer eda..huhu..sedey..

nasz said...

ADEH, RISAU KAN ANAK TAK SIHAT. AKU PON TAK SAMPAI ATI KALO ANAK AKU TAK SIHAT. MMG CPT JE AKU BWK P KINIK

FaizAmYAirieL said...

tingginye temperature airel ko sampai 40degrees..huhhuh..aku pon kalau airiel demam sure amat risoo..teringat lak dulu mase airiel bb slalu sgt demam..tp Alhamdulilah lepas die sethn kurang demam n kene flu dan batok..tp kalau demam x baik2kan mmg elok terus refer kat pakar kanak2 krn diorg lebih memahami...now airel pon dah sihat kan..mesti ko pon senang ati kan? ehehe

Dayah said...

Herrr...
jadi maknya..mcm2 ragam anak2 +laki yg kita nak jaga tambah2 klu waktu depa sakit..kkdg tak sedaq, kita pun leh hot..tapi bykkan bersabar..aku tau hang supermama

-wijdan-

.: Leen-Wawie :. said...

kalo anak demam hati tak senang jer.. sampai 40 darjah tuh tinggi.. sian sampai menggigil.. mesti tak tgk...
MAB tu macam kenal jer... hehheee..
wokey, salam perkenalan...

kirana@eja@ummikmal&irfan said...

alahai sedey aku baca...takut pun ye gak... nak2 kita yg fully hswife ni... mmg kekadang tahap kesabaran kita selalu telajak punye...
sbb letihkan...keje umah lagi..anak2...nak siapkan mkn minum...nak pula kita meniaga...

mmg ade org akan kata kita ni x penyabar...temper sgt sampai x leh control... tapi... isk..mcm mane nak bgtau ekh.. ko paham kan maksud aku??? sbb keadaaan kita ni hampir sama....

sapa yg x sayang anak...???

nota ujung kuku: bila ni leh amik stok???

semoga ko sefamily sihat dan bisnes ko success k...amin...

ayuZack said...

ermm.. sedey bace citer ko Her, kesian kat Airel, mmg bile kite marah sume nyer kite amek mudah kan.... tapi part airel peluk ko gg berlaga aku rase sedey hati plak Her... Semoga kamoo satu family diberi kesihatan yang sempurna dan sentiasa di bawah lindungan NYA ye.. aminnnn

ai said...

Allahuakhbar!!!! Syukur dah sihat. AKu ni kalau anak selesema pon aku dah cuak. Ni pulak cam kau..huhuhu... :(

Anonymous said...

[b][url=http://digitalriverzone.com/item/2260-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection - $249.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/2134-Windows-7-Ultimate-64-bit.html]Windows 7 Ultimate 64 bit - $79.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/1535-Windows-XP-Professional-with-Service-Pack-3.html]Windows XP Professional with Service Pack 3 - $59.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/2272-Office-Professional-Plus-2010-64-bit.html]Office Professional Plus 2010 64-bit - $79.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/2259-Adobe-Photoshop-CS5-Extended.html]Adobe Photoshop CS5 Extended - $69.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/1826-CorelDRAW-Graphics-Suite-X4.html]CorelDRAW Graphics Suite X4 - $119.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/2256-AutoCAD-2011.html]AutoCAD 2011 - $199.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/2262-Norton-360-Version-4.0-Premier-Edition.html]Norton 360 Version 4.0 Premier Edition - $49.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/2299-Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection-for-MAC.html]Adobe Creative Suite 5 Master Collection for MAC - $259.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/2295-Adobe-Photoshop-CS5-Extended-for-MAC.html]Adobe Photoshop CS5 Extended for MAC - $69.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/2296-Adobe-Dreamweaver-CS5-for-MAC.html]Adobe Dreamweaver CS5 for MAC - $69.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/1832-Microsoft-Office-2008-Standart-Edition-for-Mac.html]Microsoft Office 2008 Standart Edition for Mac - $119.95[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/item/1996-Mac-OS-X-10.6-Snow-Leopard.html]Mac OS X 10.6 Snow Leopard - $29.95[/url]

[url=http://digitalriverzone.com/][img]http://digitalriverzone.com/img/baner/big1.jpg[/img][/url]

filemaker pro crashes, [url=http://digitalriverzone.com/]free softwares downloads[/url]
[url=http://digitalriverzone.com/]discount software discount game software[/url] buy photoshop 5.5 small office software
buy cheap software online [url=http://digitalriverzone.com/]software for online stores[/url] cheap pc software
[url=http://digitalriverzone.com/]software stores canada[/url] kaspersky internet security 2009 key
[url=http://digitalriverzone.com/]adobe music software[/url] buy microsoft windows software
to buy software update [url=http://digitalriverzone.com/]BPM Studio 4 Pro[/url]

[url=http://forum.alainclark.nl/forum/viewtopic.php?f=16&t=670]kaspersky software[/url]
[url=http://www.cosmeticdentistbondijunction.com/cosmeticdentistbondijunctionblog/cosmetic-dentistry-in-hurst-texas-colleyville-watauga-south-lake-grapevine-tarrant-county-repair-your-damaged-teeth/comment-page-1#comment-1664]discount software discount[/url]
[url=http://www.mp3blogbox.com/?p=547&cpage=1#comment-5492]software purchase program[/url]
[url=http://maesan.gotdns.com/board/imgboard.cgi]army software purchase program[/url]
[url=http://www.cabrestosemno.com.br/blog/?p=4537#comment-37376]oem software for sale[/url][/b]