~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Monday, October 19, 2009

~Sungai Petani...RFC..Nyam..Nyam..~







Haaa apa dia RFC..Radix Fried Chicken..Sape prnh dengar? pernah makan?..waaaa..ini yg membuatkan korang membuak2 nk makan lepas aku cite ni..RFC ni mcm KFC le gak..tp bg aku la..disebabkan aku ni kan suka makan..RFC ni sangat sedap tahap ultraman!!! Al kisah mcmn leh mkn RFC ni..kebetulan laaa Bunda2 ku dtg dr KL..Bunda2 ku nk gi la Sg Petani menuju ke rumah makcik aku..lepas aku hantar bunda ku, Papa Mizi bw le kami gi try RFC ni..ye le dh kt sg petani kn..sblum ni mmg dh tau le RFC dh lama buka kt situ..tp kali ni dh gi mesti le kene try test rasa..masuk2 je RFC aku tengok sume melayu!! Yang pasti RFC adalah kepunyaan Bumiputra Islam 100%..tapi rs bangga gak terselit sorang amoi cina beratur tapau RFC..waaaa sgt bangga..Satu Malaysia!!! Memang kaunter mcm food court McD & KFC gak le...blh dikatakan menu seakan2 KFC..Mizi pun order le set ayam 2 ketul untuk 2 org..dh x sabar nk rasa ni..lps tu aku pun makan le..perhhhhh...memang rasa le KEHALALAN nyeee..ayam dia lain..x byk lemak..x berminyak...rangup..sudah pasti ayam organik!!..sedapnyeee smpi sekarang tekak aku terasa kerangupan ayam RFC ni..lps tu ditambah dgn sos dia yg rasa mcm sambal..waaaaaa..aku siap tnye mizi "papa, sos dia ade jual tak?..nk bw balik blh?" hahahah..coleslow nyeee punnn sedap..marshed potato pun sdap!!..straight 2 d point le..aku klu mkn KFC aku x suka mkn mashed potato dia..klu ambik snack plate tu mmg x abis le ayam die..ni aku mkn RFC..licin!!!..tggal tulang aje..yg kelakor tu..Airel aku siap isap2 tulang hahaha..Air dia lak..mizi ambik air oren..air roselle..air ntah ape mcm milo tp len la rs dia..pun sdap air dia!!! Mmg harus aku gi lagi..nasib dekat aje..klu peknen mengidam sng nk gi hehehehe..

9 comments:

el said...

aku dh mkn dah RFC ni
x lm lg nak bukak kat penang lak
ayam2 dia besor2 kan..hiksss

alyyani said...

RFC ni glamour kat utara. selalu kua paper. tp tak penah try lg. nest time balik kedah bole la cuba. harga dia sama cam kfc or lebih murah ek?

fazilzura said...

RFC ni glamor jgk kan ..
aku penah dgr , tp x penah merasa nye lg.. cm besh jek

Nur Syafawati said...

debabnyer ayam2 nyer her!!!puas mkn ni..huhu..bile kat kl nak ade ni..nak rase gak..uhuk2

FaizAmYAirieL said...

kalau ko ngidam senang nak carik kan dekat jer?? kalau aku ngidam camne erk?? kahhhhh...berjuta2 batu aku kene pegi nak dapatkan rfc ni...x kire..aku nak jgkkk rfc ni...hwaaaaaa..uhhukkkk

Ummi Hanie said...

yes ! sy dah pegi bbrp bulan sudah ! masa tu tgh mengandung,mengidam le kiranyer..sg.petani gaks sbb sy dok PArit Buntar...tu je cwgn terdekat yg ade..ayam nye buleh la tahan sedap..cume wedgs je kureng sket..

Bed said...

sodap je aku tgk...belum sempat try lagi.....

saveme_zero said...

adoii..sini xde rfc. nti kena cari kfc la..ekekeke

cikcloudy said...

wahhh meriahnyer blog nih... salam kenal...