~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Monday, November 30, 2009

~Kerja..Kerja..Kerja...~

Salam kawan2..dah lama x dengar brita..ape kabor teman..ateeee sihat le ghupenyeee yekkkk..gini leee saje le nk cite new life aku sbg wanita berkarier ni..kahhh xleh blah ayat guweeee..sebelll!!..haha..Alhamdulillah..hari-hari yang menyeronokkan..menyenangkan..menensionkan pun ade gak...hehe..Aku dah start keje masuk minggu ni dah seminggu leee..tempat keje aku "Boon Siew Honda Sdn. Bhd."..ramai le org ckp dgn aku..waaa Her leh le pakai HONDA pas ni.."Aminnnn.." hehehe..insyaAllah..tapi sebenornyeee aku bukan jual Kereta HONDA..bukan juga keje kat KILANG HONDA KERETA kat melaka tu..tapi aku keje kat Honda Motor..a.k.a..Production Motorsikal HONDA laaaa..kalau korang tengok kat jalan ke kat umah org ke..ade motor tulis "Boon Siew Honda"..haaa itu le motor nyeeee...Tak pun..kalu atuk ke laki korang ade motor WAVE 5 ke, Wave R 100 ke..haaaa itu le motor yg di kuarkan oleh Honda di Kilang Honda aku keje ni..hahahaha..Alhamdulillah keje ok..environment pun ok..klik pun ok..biase leee semua tempat keje mesti ade kurang & lebih kan..so bersyukur je le..lgpun benefit yg aku dpt pun kira berpatutan gak..yang per-1..aku takyah susah2 nak fikir pakai baju ape hari2 sebab aku pakai uniform..gi keje pakai baju kasual aje..pstu sampai tukar uniform..tudung pun takyah nk beli bawal 1, bawal manik ke apa..sebab aku pakai wrna putih aje..hahahaha...then..yang ke-2 makan pun tak byk blanja sbb mkn dalam kilang aje..so murah save bajet...yang ke-3 haaa ni bukan aku nak belagak..mmg kene bagi..aku dpt petrol & tol claim...lagi..toksah cite le kang ade suara2 sumbang lak terdengar sambil angkat2 kening lak..so Her toksah nak memilih sangat le kan..bersyukur le sbb..dapat keje dlm keadaan ekonomoney ni..then umo aku yg dh "nak" purba ni..hehe..
Aku keje kat Purchasing Department as a clerk..biase le keje kat Purchasing ni mmg sibuk tahap gaban sbb kene slalu update & buat byk kerja..filing mmg melambak..dan itu keje aku..so jgn tertanya2 kemana aku pergi..tak update blog..xde dlm F.B..sbb aku xde "P.C"..eh mcm pantun lak..hahaha...mmg aku xde masa..masuk ofis trus keje..kdg2 x sedar dah balik..klik keje mmg ngam..even aku sorang aje melayu nganga dlm department tu tp sume geng ok..mmg tension gak mulut ni tertutup aje..tp apakan daya kerja..sbb yg lain pun b.z tahap gaban..
Big Boss aku a.k.a director lak Japanesse..& mostly ade ramai gak Japanesse kt situ..(dah nama pun HONDA)..so faham2 aje le..keje mmg displin & punctual..yang best tu pagi2 ade senaman..ewahhh..tp aku rs aku spjg hari senaman sbb asyik menyusun aje keje..lenguh..haha..hari aku gi keje pukul 7am..sampi umah 7am..ofis hour 8am-5.30pm..buat ms ni Mizi hntar & ambik anak2 dulu sbb dia keje lambat..balik awal..hehehe..Bisnes Kek aku cmne lak?? Alhamdulillah masih diteruskan dan masih ade tempahan..so aku kene pandai adjust timing le..klu x kelam kabut gak..lagipun ini le kehidupan aku sblum ni kan..then minat aku..
Alhamdulillah..sepanjang aku keje ni..aku happy sbb aku dapat tolong suami & anak2 untuk memperbaiki kehidupan keluarga..Semoga aku dan keluarga di berkati Allah..Terima kasih atas doa kawan2 semua..aku doakan kita semua sentiasa di lindungi Allah..diberikan kesihatan yang baik..di kurniakan rezeki yang halal..dan diberikan kekuatan iman dan ketabahan untuk menempuh hidup bagi bekalan di didunia & akhirat..Aminn..Pengorbanan itu menjadikan kita lebih tabah dan lebih kuat untuk menghadapi hari-hari mendatang..



Muka serius ke tension??!! Hahahah..dua2 pun ade..kahhhhh..


Haaaa..ini dia uniform 'sementara' aku..Actually ni uniform untuk Production/Engineer..hehehe..perasantan jap kahkah...uniform aku masih dalam proses menjahit..hahaha..Hubby aku kata.'Macam "Robot" le mama..' cehhhh.sabor je leeee..


Haaaaa..ni dia kerja aku melambak2..filing..memang kegemaran aku le pun suka menyusun2 ikut susunan ni..telah di ajar sejak dalam perut mak aku lagi..kahkahkah..korang mesti boring wat keje ni..aku buat bpe kali menguap haaaa..tapi aku macam syok lak buat..hehehe..


Haaaaa..ni le dia Gate Pass aku..hehehe..tengok le..menyengih jugak!!!..semua gambor menyengih aje!!!..

5 comments:

MUMMY ILA said...

selamat bekerja.. aku sentiasa merinduimu...

FaizAmYAirieL said...

wahhh hapy bekerje erk..samela dgn aku 12 jam kat luar...8am 8pm...ehehee...selamat berfiling utk ko her! nnt sekali sekale lapangkan fikiran dari stress bekerje kite berkocok k...ekekekee

FaizAmYAirieL said...

wahhh hapy bekerje erk..samela dgn aku 12 jam kat luar...8am 8pm...ehehee...selamat berfiling utk ko her! nnt sekali sekale lapangkan fikiran dari stress bekerje kite berkocok k...ekekekee

mamashasha said...

her..sebut je boon siew mmg sape yg dok lalu jln parit buntaq tu mmg tau...ok le tu...keje baik2....gud luck utk ko....

el said...

hehehehe..sonok tgk ko dh keje...
cm mn lah ko keje kan..b4 ni x penah lg kannn..letih x..hehehe
pas ni ko leh la amek order kat depa..kahhhhhhh