~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Monday, January 26, 2009

>>Dimana dia anak lembu saya..anak lembu saya sambut raya cina hei...<<

..Gong Xi Fa Cai..Tahun Moooooo...
Fuhh cuti panjang raya cina kali ni..ermmm..yang best tu mcm melayu pun raya..sbb masing2 balik kampung & buat kenduri tidak terkecuali aku..haha..MIL aku nk buat kenduri..fuhhh penat..dgn keadaan aku yg x sihat..ank2 aku pun batuk & selsema..jadi kene laaa gak..maklumlaa kenduri kt kampung ni byk keje..masak sendiri & makanan berhidang..jadi byk guna tenaga..so smlm berkerah tenaga gak le..tolong ape yg patut..then hari ni aku dh x larat..bygkn 4 buji panadol aku telan..air cap badak satu botol..air 100plus satu botol..aku rs mcm org kuar dr pub..hahahah..& kepala still algi berat..rs mcm skrg ni nk masuk jakuzi & masuk SPA je..kahhhhh..mcm pernah masuk jakuzi..kuikuikui..alkisah aku ade 2 org kwn rapat bgsa cina..kwn dr sekolah rendah..perempuan & lelaki..yg lelaki..aku slalu pggil dia "Leng Cai" (lelaki hemsem) hehe..sbb dia slalu panggil aku "Leng Loi (perempuan cantik) hahaha..klu time raya..sure mlm @ pagi raya dia akan call aku & wish..setiap tahun mcm tu..dia x pernah lupakan aku utk wish.."Leng loiiiiiii..selamat hali layaaaa"..tiap2 tahun mcm tu laa ucapan dia..even pelat cina dia pekat..hehe..jd smlm aku call dia utk wish Gong Xi Fa Cai..sbb mlm smlm & hari ni sure dia bz.."Leng caiiii happy chinese new year.."dia pun jwb.."haiyaa leng loi..thank u..thank u.."..even kitaorg jrg jumpa tp ms aku kawen dia datang..ms aku beranak pun dia dtg..adeh..x pernah aku dpt kwn lelaki cina yg close mcm ni..lps tu yg aku terkejut satu hari dia call.."Hai leng loi..sy ada hal mau ckp dgn u..sy mau kenalkn awk dgn my girlfriend..nanti dtg kl u bgtau haaa.." dia call aku semata2 nk bgtau yg dia dh ade girlfriend..huhu..aduhhhh...aku sgt2 terharu..no matter what even aku dgn dia x serapat dulu tp we are close together even we are far apart..
Then satu lagi girlfriend aku yg sgt2 close..dia cina..ms kami kawan mmg close..sbb dia jrg aku tgk kwn dgn kwn2 cina gak..kemana kitaorg berdua je..smpi aku pindah..& smpi skrg kami dh kawen..tp skrg aku dh lost contact dgn dia..Ms tu aku stay kat Jinjang Utara Kepong..area2 situ pn rmi cina..ms tu aku darjah 5..dh pindah..dia slalu tulis surat kt aku..kirim gambar..now dia dh kawen..aku hrp dpt jumpa dia lagi..

2 comments:

Eda said...

ape kes kalerful ni??ngko ingat ni tadika ke??hahahha....ngko penah duduk jinjang ke..ahaks...dah dekat dah tu ngan selayang ku sayang...g la pau angpau kat memember cine ko tu..klau lebih sedekah aku skit...kahhhhhh

Mama Herda said...

bior le kaler"fool"..baru besh..bru NGAM..hahah..drpd aku bg kt ko angpau tu..baik aku smpn utk aku..bg kt ko asyik menggeletis je..wat ape..hahahaha..