~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Monday, March 9, 2009

>>Kene tag dgn Kak Ai "goyang gerudi"<<


Alhamdulillah akhirnya pintu hati Kak Ai telah terbuka untuk menge"TAG"..dan aku rasa amat bangga sbb aku org pertama yang jawab tag dari dia ni..hahaha..ye ke??..hehe..tag barang kecantikan..adeh..segan sungguh aku nak tunjuk barang2 aku ni..ade yg dah habis pun aku snap aje..hahaha...ok inilaa antara barang yang aku guna..

Shampoo aku guna Sunsilk..sebab memang sesuai utk rambut aku..aku jarang pakai conditioner tapi bile rajin pakai le..hehe..pencuci muka lak aku pakai Neutrogena..alhamdulillah muka aku x sensitif pakai produk2 face wash..then pakai deodorant Lady Speed Stick ni..aku hanya sesuai pakai Rexona & Lady Speed Stick ni..aku memang kene pakai deodorant sebab aku tak suka ketiak berpeluh..hehe..jadi bile pakai deodorant selesa le sikit..

Lipstick lak memang bibir aku sgt sensitif sbb bibir aku jenis kering..jadi klu nak pilih lipstick memang kene pilih yg jenis berminyak..then aku mmg kene pakai lip balm..make-up aku cukup le sekadar foundation, bedak, lipstick & celak aje..aku memang suka pakai celak..tapi aku jarang make-up sbb aku x suke..aku suke org make-up kan aku..hehe..tp bila aku yg make-up..sure lepas tu aku basuh..sbb x selesa & x lawo punn..haha..so bile kuar aku kadang sarung je tudung..tp bile kuar jauh2 aku pki make-up nipis je..melainkan ade majlis formal.

Sabun lak sekarang aku pakai Lux ni..tapi aku lebih suka pakai shower foam sbb banyak buih..


Untuk gigi aku pakai Colgate..selalu aku guna kayu sugi..tapi kali ni aku try pakai Propolis ni lak..so skrg favret aku propolis ni lee..then aku suka floss gigi..floss ni utk buang saki baki makanan celah2 gigi..jadi lepas berus aku akan floss..aku selalu guna Pro DentalB (Floss) ni..sorry le pic x sempat snap dh abis bateri kamera aku..hahaha..

Untuk telinga lak..ape lagi "pengorek telinge" le a.k.a cotton buds..aku ni slalu telinga gatal2..adehhh..mmg nk kene korek je..maklumle resdung kan..jd sume pun gatal..bile dh bersin tu start le gatal..lagi2 telinga..hehe..

p/s: Ok KAK AI..Berehhhhhh...

5 comments:

kirana-ummikmal said...

cepatnye ko buat tag minah tuh bg...
hahhaaaa
bagus2...

Eda said...

laju babe..kagum!

ai said...

SYABAS!!!!!
Sesungguhnya kau adalah mak ayam paling KOCOK Her!! keh keh

Fuyoooooooooooooooooooooooo
loose powder MAC tu! huhuhu..sangat segan ooooo :(
wei, kau pakai ye gelek2 ketiak tu? seumur idup aku mmg x penah aku nk guna sbb ms kecik2 dulu aku penah try mak aku punye..ayoyo!! gelis mak nyah! keh keh..tp kau xkan jumpa selai pon bulu kat ketiak aku sbb aku sentiasa cukurrrrrrrrrrrrrr..kurrr kurrrr

elly said...

wahhh macam2 ada! hahahaha

Mama Herda said...

kahhh..cepat kannn hahaha..aku sgt terkesuma..mlm td gak aku buat..smpi abis bateri kamera aku..k.ai ko jgn terpedaya dgn MAC aku tu..aku beli kt jln TAR aje..hahaha..asal berbedak udah..nk beli MAC betul..hermmmm..menangis golek2 dulu baru dapat..hahahaha..nasib muka aku xde pe2 alhamdulillah..