~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Monday, March 16, 2009

>>Le Tour De Langkawi (Island Hopping)<<

2nd day lak..awal2 pagi aku dah bangun pukul 6am..fuh sgt bersemangat..sebelum azan aku dh bangun..hehe..maklumleee kene bangun pagi utk ready trip Island Hopping (Tasik Dayang Bunting, Eagle Feeding & Pulau Beras Basah)..naik speed bot..adoiyai..aku dh mula seram balik..sebabb aku mabuk laut..aku siap dulu mandi solat..then mizi bangun lak siapkan anak2..dh ready gi breakfast dulu kat hotel dulu then terus pegi Pantai Cenang untuk jumpa Pak Harun yang akan ambik kitaorg naik van utk ke boat..hehe..dalam satu boat tu ade 2 couple & 3 family..waa..sgt le excited..ni le 1st time anak2 aku naik speed boat..aku pun 1st time gak kahhhhh..seperti biase Aiman yg mewarisi perangai gelabah dari aku mula cuak..hehe..aku pun cuak gak tapi aku terpaksa buat muka selambe..bergoyang2 le boat tu memula..adeh..aku sgt takut..airel lak mcm biase le mcm boat tu dia le yg punya.. bila driver boat tu dh ready start enjin aku dgn setabah hati menahan cuak ni..mula2 slow je lps tu mula le sesi dialog suami isteri ni
mama: pa, memang perlahan macam ni ke? papa: alaaa (laki aku malas nak layan) mama: paaaaa..memang slow ke..(dlm ati lega le sbb slow kan)..bape lama nak sampai ni.. papa: alaaaa..tengok le jap lagi..dalam 15 minit sampai le..
tetiba preeeeetttttttttt..ambik ko...ini bukan 15 minit sampai ni..10 minit smpai pun boleh..hehe..dh name pun speed bot..konar baringggg leeee jawabnyeee..hehehe..muka aku x dapat kawal le mata tertutup dek krn angin yg bertiup kan..dgn ombak pun bukan beralun..memercik2 haaa.. muka cuakkk.. rambut dragonball kene angin..hehehe..
Pulau Dayang Bunting..tengok macam ibu bunting tengah baring.. TASIK DAYANG BUNTING.. Hentian pertama ialah tasik dayang bunting..kononnyee le kan..sesiapa yg dok kepingin anak kalau mandi kat tasik ni, boleh peknen..itu aku tak tau le mitos je..sbb kuasa ALLAH swt sesiapa pun tak leh lawan..huiii..aku ingat senang le nak gi tasik ni..rupe2nye kene mendaki tangga lagi..adoiyai..lps tu banyak monyet lak tu..fuh..tapi bile dh smpi aje kat tasik ni..aku sgt terkesuma dgn keindahan tasik ni..SubhanAllah..Maha Suci Allah..bayangkan tengah2 pulau ade tasik..tasik air tawar lak tu..miracle..omputih2 biase le mandi terjun haaa..kitaorg lepak sana 1 jam aje..ade le dua ekor monyet jahat ni dok ikut anak2 aku sbb nk ramaps air 'twister' kat tgn Aiman..aiman aku pun dok halau le monyet ni..boleh monyet ni nak terkam aiman aku..kuang ajor tul..nasib ade pelancong dr India ni tolong halau monyet tu..hissshhh..nasib xde ape..keisan aiman aku terkejut..lps tu time balik aduhai nak kene mendaki balik..Aiman le kesian dok angkat kaki punya payah..sampai ade mat salleh tegur "big step for a little kid haaa"..hehehe..Mizi terpaksa dukung dua2 org naik..tetiba ade satu mat salleh depan kitaorg ni ambik Airel terus tolong dukung sampai atas..airel lak blh tak nangis..sgt baik mat salleh tu..siap Airel bagi 'five' lagi kat mat salleh tu..hehehe.. EAGLE FEEDING.. perhentian ke-2 lak..Eagle Feeding..ni perhentian dimana helang byk sgt berterbangan makan..jadi boat2 stop utk kitaorg tgk eagle2 ni ambik makanan kat dasar laut..driver2 boat campak le roti2 kat dasar laut..jadi berebut2 le eagle2 ni makan..punya banyak helang2 terbang..besar2 lak tu..siap bergaduh2 berebut..mcm2 jenis helang..tapi yg popular yang bersayap putih sbb besar..perhhh.. PULAU BERAS BASAH perhentian last ialah Pulau Beras Basah..xde ape yg menarik cuma pantai je untuk mandi manda..kami x mandi sbb x bawa baju..omputih2 ni je le mandi sbb diorg senang buka aje..kami just lepak2 dengan 2 minah salleh dari jerman..aku dgn mizi ape lagi gedebus gedebas le speaking..hehehe..bile nak naik boat Aiman aku biase le dgn sifat romantik nyeee bersalam siap cium tangan lagi dgn minah2 salleh ni..hehe..minah2 salleh ni siap cakap "oooo..what a cute boy.."..aku lak yg gedik..hahahaha...

video

1 comments:

ai said...

Aritu aku pon gi gak island hopping ni. Mmg tobat wei aku nk naik bot tu!!!! huwaaaaaaaaaaaa..aku sangat gayattt! :S