~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Wednesday, April 8, 2009

>>Mama minta maaf yer..<<

Hari ni aku dh mula hantar ank2 aku ke taska balik..aiman pun dh sembuh dr Chiken Pok..bila aku samapi taska tu aje..diorg dah mula nangis..aduhaiii..dlm hati macamana nk buat ni..tapi aku tetap gak bawa diorg masuk..cikgu ms tu ade seorang aje..budak2 lain ramai..sume budak2 jerit nama Aiman..seronok lak aku dengar..itu tandanye diorg dh mula kawan dgn aiman..lepas tu aiman dgn airel tetap menangis..kali ni aku kuatkan gak hati ni utk hantar dior..kalau aku sedih diorg mesti sedih..cikgu tu kata.."xpe kak biase le..lagi teruk dari mcm ni lagi ade kak, nanti dorg ok le tu jgn risau"..hermmm sejuk hati aku bile cikgu tu kata mcm tu..tapi aku stay dulu sana untuk pujuk..budak2 lain pun pujuk sama..

Iskandar: "aiman, tadi ade monyet besar, dia makan pisang"
Hakim: "a'aaa aiman tadi ade monyet kat depan"

Seronok aku bile kawan dia pujuk. Aiman pun dah slow nangis sbb budak2 lain dh start bercakap dgn die..sambil2 tu aku pun layan sekali supaya aiamn rasa x sedih..Airel masa tu stil nangis dgn mizi..lepas tu budak2 ni nk tengok Ben10..aiman pun ikut sekali tengok duduk atas kerusi..dia dh senyap..

Then airel pulak aku kene pujuk..Aku suh mizi duk dlm keta sbb airel xleh tgk mizi..nti dia lagi nangis..aku pujuk airel bg tgk buku & toys die..Cikgu tu pun dok skali..lps tu dtg 2orang budak perempuan kenalkn "adik, nama saya alya"..hehe..bagus tul budak tu nk pujuk airel..tapi airel tetap nangis..lps tu cikgu tu kata.."xpe la kak, akk abgi je kat saya..biar dia nangis nanti dia ok le tu"

aku pun bagi & terus kuar..masa aku nk kuar aiman tak perasan aku..tetiba kawan dia lak tegur aiamn "aiman mama dah balik tu"..aiamn apa lagi tengok aku kuar dia trus nangis kuar ikut same..aku x leh wat ape..aku bawa gak aiman kuar utk hantar mizi gi kerja sbb mizi dh lewat..dalam kereta aku ckp dgn aiman..pujuk dia supaya sekolah..lps tu masa balik aku hntr dia kat taska balik..dia nangis lagi meraung2..aduhhaiii sedih hati ni tapi aku xleh sedih..aku kene gak anta utk dia biasekn diri dia..aku biarkn menangis..cikgu dukung dia masuk..dia meronta2..aku tak pusing..aku terus drive..

Dlm kereta, aku doa byk supaya aku sabar..harap anak2 aku ok kali ni..

"Mama minta maaf yer..mama kene hantar abg dgn adik kat taska..sbb mama nk cari duit lebih tolong papa..doakan mama yer sayang..kalau aiman nk bawa aeroplane..aiman gi sekolah yer..mama sayang abg dgn adik"

9 comments:

fazilzura said...

Aduyaii beb, nape la cite2 ko ni nangis..uhuhu sedih nye..

tp pe kan daya Her, ko bekerja so terpaksa jgk la ko send ke nusery..sib baik ramai kwn2 dia layan dia.

nasz said...

adoi her, kalo aku kat tmpt ko, aku tak tau camane aku handle the situation

D.O.U.B.L.E...S said...

memang mcm tukan..nak buat mcm mana lebih2 pulak dah lama dok umah....sedihnya...aku dapat rasa kan cam mana....

♥ Eda ♥ said...

nanti klau biznes ko dah maju ko amik maid je la her...yg penting anak2 depan mata..takde la sodih2 lagi..

ctm-cak'on said...

yeyeye...betul ckp k.eda tue ;)

Yusoff Zaky Omar said...

Demi keluarga, fikirkanlah..

ppb_ppkp said...

xpe her...lama2 dia akan biasa kot..insyallah...semnetara nak biasa.

Nur Syafawati said...

dah besar aiman tu her..dia dah paham kalau ko nak tinggalkan dia ke aper...huhuh..tapi tu la..org ckp ni semua sementara..selagi ko percaya kat cikgu2 tu..insyaallah..anak2 ko x ape2..jgn risau sgt la..ko doa xde ape..semoga aiman boleh tambah ramai kawan ngan blajar sungguh2 kat taska tu..hehehe..

saveme_zero said...

sadis je aku baca...huhu, kena la berkorban her..utk masa dpn yg lbh cerah.