~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Monday, June 15, 2009

>>Hai Kawan-Kawan..<<


Salam sume..lama bebenor aku tak mengupdate blog ni..aku bukan ape..alaa korang pn tau le alasan aku apa..apa kawan2??????? "biase le her b.z dgn hidupnyeeeeeee..." Haaaaa aku dengar kata2 yang berkata2 di dlm hati korang tuuuuuu hahahahaha..haaa betul laaa tu..lagi satu alasan kukuh aku nak bagi..monitor aku rosak..jadi aku x dpt nk mengupdate..hanya org2 terdekat aje tau mcmn aku leh update ni sdgkn monitor aku rosak..kang cite kang kata aku upppppp lak...hahahaha..jd toksah le tau..hahaha..ok kengkawan ape cite terbaru..aku xde citer terbaru..paling baru..aku baru settle cat umah aku..ape???? terkejut..aku pun terkejut..ini sbb hubby aku nyee keje..aku rs umah aku dh mcm tadika dh..sesape nk anto ank2 tu meh anto kt aku..ank2 aku tolong jaga..hahaha..mklumlee dinding ni dh jd whiteboard..ank2 aku ni suka lukis mural..jadi kene le cat balik..bagi berseri..kahhhh..cite lain..skrg ni asyik panas aje..cuace x menentu..jd ank2 aku asyik demam aje..aku pn badan sgt letih laa pulak dgn urusan niaga..haaa??? niaga aku cmne??? mcm biase aje..x kaya x miskin..hehehehe..siot je ayat aku..ALHAMDULILLAH..biase lee meniaga mn trus untung menggunung..lainlee jual mak ayam..hehehe..x lama lg nak pose..korang dh gnti pose..aku lum lagii..tu leee bile raya berkobar2..bila pose tunjuk sakit ajeee..setan..setan..tp akan aku ganti gak..skrg ni aku just carry on dgn niage aku..aku still buat cake..org kata..alang2 seluk pekasam..bior sampei ke pangkal lengan..bersusah2 dulu..bersenang kemudian..memulakan sesuatu mmg susah..mmg dugaan..tp bila smpi di pertengahan jalan..keletihan kesusahan itu tak lagi di rasa sbb kita dh nak smpai ke hujung jalan..kita dh tau apa yg telah bermula..buat apa nak patah balik..jadi kita kene teruskan untuk tau apa yg terjadi pada masa akan dtg..tapi untuk tau apa yg akan terjadi, mcm2 cerita kita akan alami..kita le watak utama..dan ada dua jalan aje yg boleh dipilih..Jalan Baik atau Jalan Buruk..dan setiap jalan yang dipilih..penghujung jalan adalah berlainan..dan itu kita tak tau apa..sebab Allah ada di mana2..DIA maha mengetahui..DIA pengarahnyeee..dan kita wataknyee..dan satu lagi watak utama yg kita tak tahu apa muslihatnyeee..Setan..setan durjana..pegangan utama dlm hati ialah iman..bila kita usaha..kita tawakal..sentiasa berfikiran positif untuk setiap perkara..lagipun blh jadikan kita awet muda..hehe..selain dr makan makjun anggun bistari..kahhhhhh..bila marah mmg ssh nak kawal..jd buat le muka senyum mencuka jadi leeeee..klu x tahan jerit jeeee...tp jgn jerit smpi urat leher timbul..kang kene sawan kang...xpun gi luah kt kwn2..kalau xde kawan cari kawan..tp jgn cari lawan..kalau diorg x nak kawan..gi kt kawan lain..hehe..rambut same hitam..hati lain2..tapi apa slhnyeee...jg hati org lain...even hati kita lain2..kan harmoni namenyeee..jgn nak ikut kepala sendiri aje..sentiasa bersyukur dgn apa yg kita dpt..even ade 10sen kt poket stil leh beli gula2 sebiji utk anak kn? ank kecik tak tau erti hidup lg..dia pasti tersenyum bila dia dpt gula2 tu..wpun sebiji..itu tndanye dia bersyukur..dan kasih sayang makin mendalam dgn ucapan "mekacih mama...cayang mama..nnti belikan abg gula2 lagi yer.." ermmmmm..syahdunyee hati bile mendengar..ungkapan pelat menjadi penyejuk jiwa..jd jgn le komplen2 klu ank2 byk berderet..ank2 tu le punca rezeki..bukan suruh jual anak..hahaha..tp setiap kali dia menangis dia berdoa utk kita..iyerrr..tak percaya? contoh le..kita pukul anak..mesti diorg ckp "mama, jgn pukul lagi (dia doa supaya kita x pukul)..abg tak nakal lagi (dia doa dia x nak nakal)"..kan doa tu...hehehe..so kawan2..banyak betul cite aku kali ni..bukan ape...sekadar berkongsi apa yang aku rasa..ni disebakan selepas aku tengok filem SEPI..ermmmm..sungguh menyentuh jiwa...so kawan2.."bila kita jatuh..kita bangun..kita tahan sakit, kita menangis..tapi..disebalik semua tu..kita sebenarnye melawan sakit tu supaya kita boleh bangun kembali dan terus berjalan"...........mengejor anak2 yang dah lari lintang pukang dalam Jusco sbb nak berebut mainan Ben-10.....hahahaha saje sambung nk bg korang senyummmmm..ok..
aku sayang kamu...

7 comments:

FaizAmYAirieL said...

ehehe...sungguh menusuk kalbu dan jiwa ayat ko..smg ko terus success dgn business ko k...:-)

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

aduh panjangnyer cerita kamu ni..
hehehe lama tak hapdate, bila dah hupdate hambekkk ko..
hahahha
semoga ko sukses dgn perniagaan ko..ok..
taking k

Gieyana said...

owhhh..bz yer..xper..bila rajin jenguk2 ler kat blog yer..hehehe

nasz said...

sungguh2 memberi inspirasi...

semoga ko terus sukses ye her...

MUMMY ILA said...

semoga ko sentiasa dimurahkan rezeki..bisnes maju & sihat selalu.

MUMMY ILA said...

semoga ko sentiasa dimurahkan rezeki..bisnes maju & sihat selalu.

ayuZack said...

banyak info yang aku leh jadikan pengajaran... windu kat ko her.... sayang kamoo jugakk..

take care n wish u successfull in ur undertaking!! muahhhhh...