~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Tuesday, July 7, 2009

>>eeeeee...keliwon....<<

..memang mengerikan..

..Alhamdulillah mata "memn" dh ok..cuma sebelah kiri aje ade merah sikit..kat kiri x l;agi mcm hari tu..

..mata 'intan payung' lak kene..adeh..

..ni masa mata aiman kene korek..


Haaa nape..takut..jangan takut..saya tak gigit org...saya ni baik orangnyeee...hahahaha..inilaaa mata aku..Ya Allah kuatkan le semangat ku...kuatkan lah gak semangat org yg tengok ni..hehehe..ni bukan gurauan yer kawan-kawan..mama aku mmg sakit..satu family aku sakit mata laa ni..kenapa?? mula2 Aiman aku kene..lepas tu aku kene..then Airel lak..then last sekali mizi lak...adehhhhh..kalau demam aku leh tahan lagi..ni sakit mata..nak melihat pun seksa..tapi Alhamdulillah aku boleh lagi melihat..doc kata 2-3 minggu baru nak baik sepenuhnyeee..ape???? aduhhhh...
Nak tau cite lain lak...haaa ini memang mengerikan..mengerikan lagi dr filem Geng Upin-Ipin..ms 2nd follow up Aiman dgn pakar mata tu..nak tau apa terjdi..doc tu korek mata aiman..awwwwww..bukan le korek bg keluar biji mata..tapi bersihkan selaput yg ada dlm mata supaya cepat baik..aduhhhh..aku yg menengok pun seksa apatah lagi yang mengalami x reti erti hidup lagi..ank kecik..tau2 aje suh baring trus kene hadapi dugaan cm tu..mizi sprt biase 'Hero Papa' memegang ank..aku lak..hanya mampu pgg kaki aje..meronta2 dia menjerit..airel lak ms tu mn nk tau apa..dok le atas katil tu gak dgn bahasa "dan dadau" a.k.a "jgn kacau"..lepas dh kene korek tu ada le kuar darah sikit2..doc minta maaf le kat kami sbb kene wat cm tu klu x lambat baik nyee sbb dia tau budak2 ssh nk bg ubat titis mata..so ini l penyelesaian yg terdekat..aduhhh..Aiman anak ku..mcm2 dh ko tempuh ms kecik..kene jahit kat dahi..kene tahan ward..kene Xray..kene injection..kene sedut kahak pakai tiub..sedut gas..kene ambik darah..Ya Allah..moga2 besar nanti dia jadi seorang yang tabah.. Then doc tgk mata aku lak yg mcm keliwon ni "Ok mother come..let me seee.." adeh..ber mother-mother lak kt aku..tp itu aku x kisah yg aku kisah time cek tu..aku takut mata aku ni yg dikorek..aku siap ckp kt nurse pembantu tu.."saya kalau beranak leh tahan lagi..bab mata2 kene korek ni.." dia gelak..al maklumlee aku kn suke menceriakan suasana..pdhal aku berni-berani takut aje..lepas tu dia cek pki ape nama ntah alat tu..dititis ubat kt aku..nk tengok ade selaput tak..sekali doc tu mnta bnda nk korek tu..aku dh nk nangis dh.."dont worry mother..just a little bit"..dia sapu sikit aje..nasib x dikorek nyeee itu pn dah pedih..(wpun x sepedih mana heheh)..huhhhh..lega aku..Alhamdulillah mata Aiman pun dh elok..cuma merah sikit2 aje.. Doakan kami sekeluarga cepat sembuh yerrr..aminnn..
"Dont worry 'mother' will not be in your house to scare you toniteeee..eeeeeeeeee..." hahahahaha..



7 comments:

saveme_zero said...

ya allah...sian korang anak banak. terok nya sakit mata korang..huhu. moga cepat sembuh erk.

Nur Syafawati said...

adeh..cian aku tgk korang anak banak sakit mata...cian aiman..kecik2 dah kena korek2 mate..aunty doakan aiman cepat sembuh yer..leh gi skolah lagi..hehehe..utk ko her..mkn ubat..susah kalau sakit mate..mlm2 krg teraba2 lak..kahhhhhhhh...betul raba xpe..takut salah raba je...auuuuchhhhh

fazilzura said...

YA ALLAH ... her, teruk nye mata anak ko ...
sian nye lerrrrrr.. sure sakit, gatai miang sure dia rs tu ..
sian nye ler dia..
hope cepat2 ler smbuh

suhida said...

her..takutnye aku tengok mata ko..mm..cian nye anak2 ko pun kena.ish..takleh ku bygkan klu aku yg kena..huu...

Bed said...

siannye korang anak beranak.....lama betul menanggung seksa...semoga cepat sembuh ye..

ai said...

adoiiiiiiiii!!! mmg siksa oo. dah le pepagi takleh nk bukak bijik mata. cam ada gam! aku pon penah kene anak branak. keh keh..kau pon jadik keliwon! Keliwon Kocok-Kocok! keh keh

el said...

ya allahhh mata aiman..siannye die...