~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Saturday, August 1, 2009

>>Aku yang busy..busy..dizzy..<<


Hai kawan-kawan..sihat ke..aku alhamdulillah sihat..cuma batuk2 le..sekarang ni mcm2 hal..batuk sikit mcm2 kes kene..Ya Ampun..2 minggu ni aku sgt le busy dgn jual nasi ayam..dengan buat kek..Alhamdulillah..permintaan ada..order masuk..selagi nyawa di tanggung badan..selagi itu le tanggung jawab mencari rezeki diteruskan untuk keluarga dan anak2..kalau difikirkan penat memang malas nak fikir..hehehe..ye le kalau malas..x dpt ape..betul x..slagi badan mampu ni..selagi tu le otak aku x berenti fikir utk tmbh pendapatan keluarga..bukan tamak tapi kalau bukan kita sape lagi..duit tak turun dari langit beb..aku curi2 masa utk berblog ni..ye lee sekali sekala kene le relaks kan layan blog..maaf le klu aku tak tinggalkn komen kt blog korang..aku tetap baca utk tau cerita terbaru..minggu ni mmg aku sgt sibuk..dgn prepare utk berniaga..dgn buat tempahan kek lagi..sampai satu hari tu aku nak pengsan..kerana sgt kepenatan..bygkn hari2 aku tido pukul 1am..bangun awal pagi..berniaga dari pukul 10am-4pm..balik xde rehat..kemas2 rumah lak..mlm sediakan utk berniaga utk esok sambil2 buat kek..perhhhh..hanya aku sorang saje..klu aku ni transfomers..mau meletup bateri aku..tp aku x niaga 3 hari sbb order kek banyak..so aku concentrate kt order kek le..jd xle kelam kabut..Alhamdulillah sume dh settle..masuk bulan ogos ni slow le sikit..sbb aku x nk ambik order kek byk sgt..bg relaks sikit badan..sekurang2nye ade tenaga utk berniaga..
..so inila cerita terbaru aku...



Order dari Hana Seberang Jaya untuk Majlis Pernikahan dan
Majlis Resepsi Perkahwinan
30hb July 2009 & 1hb Ogos 2009

>>Kek Fondant Hantaran Perkahwinan<<



Doorgift Cupcakes 100pcs Edible Image for Kids &
420pcs Flower Theme for VIP's







Order dari Kak Hana Nibong Tebal untuk birthday puteri kesayangan
30hb July 2009

>>100 Biji Cupcakes<<


Order dari Wahida Ipoh (untuk Majlis Perkahwinan abang di Ipoh)
25hb July 2009

>>3 Tier Wedding Cake<<




Order dari Yanti Putrajaya (Majlis Pertunangan di Nibong Tebal) 24hb July 2009

>>Hantaran Cupcakes<<


Order dari En Amir (Pemuda Umno Nibong Tebal)
untuk puteri tersayang 18hb July 2009

>>3D Cake DORA THE EXPLORER<<



>>Order dari Salwana Bagan Serai (Majlis Pertunangan) 17hb July 2009<<

Doorgift



Hantaran




Puasa nak dekat dah..sonoknyeeeee...ok kawan2..apa yang penting..kerjaaaasamaaaaa..hehehe..

6 comments:

Dayah said...

byk sungguh order..moga bisnes bertambah maju Herr

*MaMa HeRdA* said...

mekasih wij..

alyyani said...

patut la lama tak post blog. banyak terima tempahan rupenye. cantik2 semua nya...

Amir said...

InsyaAllah
lps ni boleh oder lagi.

herda biz nasi ayam kat mana??
psr ramadhan xde plan nk niaga?

*MaMa HeRdA* said...

Amir>> t.kasih atas order. biz nasi ayam kat tmn pekaka. buka stall kat Familia Corner sblh kdai I.T dgn 7-eleven. Psr ramadhan x niaga tp plan jual kuih talam kat familia corner tu gak..

el said...

masyallah lama x tgk kek2 ko
sekali tu dia haaa byk no
tu kek atas sekali makkk aiii
kelassss meletop u..haaaa