~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Saturday, August 15, 2009

>>Alhamdulillah..<<


Aku dgn aiman sggah "mamak" sblum gi hospital pekene teh tarik & roti canai...Aiman masa ni xde mood..






Aiman tak berenggang dgn mizi masa kat Hospital..


Ermmm..hari ni aku gi hospital utk tgk Mizi..Aku bawa Aiman..Airel aku tinggalkan kat pengasuh..spjg mlm semalam aku x dpt tido..sampai rumah je smlm..aku menangis..lps tu aku ok..then aku nangis balik..terima kasih buat sume teman yg memberi nasihat dan sokongan pd aku.."AKU AKAN MENJADI LEBIH KUAT DEMI SUAMI DAN ANAK2 AKU"..fikiran aku x tentu arah..mcm2 andaian aku buat..apa harus aku buat selepas ni..mana lagi kekuatan aku harus cari untuk tenangkan hati aku..siapa aku nak cari untuk pujuk hati aku kalau sesuatu yang buruk terjadi.."Ya Allah..dugaan-Mu ini membuat kan aku tabah..membuatkan aku insaf atas apa yg telah aku lakukan..Aku bersyukur aku hamba-Mu yang terpilih untuk menempuh ujian-Mu ini..Astagfirullahalazim........" Mizi hari ni ok..tapi dia kata perut still sakit..Doc x dapat pastikan apa penyakitnya..dah 2 kali buat Ultrasound stil doc kata normal..Xray, blood test pn normal..tapi...Mizi stil sakit perut..lepas tu..doc bagi discharge..Alhamdulillah..hari ni dia dh kuar wad..sampai umah...Mizi stil sakit perut..tp dia taknak bgtau..dia pegang2 perut..masa aku tulis entry ni dia tgh rehat kat bwh sambil tgk t.v..aku kat atas..Aku tau dia tgh tahan sakit..sekali-sekala aku dgr dia muntah..dan..setiap kali itu juga aku menangis..Ya Allah..sekali sekala aku turun bawah tanya dia macamana..lps tu aku naik balik..aku taknak dia tau aku menangis.. Tadi aku gi hospital dgn Aiman..Aiman seronok sgt nak jumpa papa dia..spjg jalan dia senyap aje..kalau tak dia byk bertanya..akuje yg byk borak..lps tu aku tanya.."Aiman, nk gi mn ni"..dia jawab "Nak gi jumpa papa le"..lps tu dia senyap balik..bila sampai dalam wad..dia nmpk Mizi dia terus lari peluk papa dia..baru laa dia ceria.............. Aiman le paling rapat dgn Mizi..dari kecik Mizi mmg manjakan Aiman..lagi2 org ramai ckp Aiman ikut muka mizi..smlm, ms aku, Aiman dan airel kt umah..mizi kt wad..setiap kali aku tengok muka anak2 aku..hati aku terus tersentuh..Air mata aku tahan..diorg masih kecik lagi..x faham lagi erti hidup............ Mggu depan Mizi akan buat further check-up...Harap2 xde apa yg serius jadi.....

6 comments:

miemiey said...

alhamdulilah suami akak dah kuar hospital ..pelik ye tak tau penyakit tapi still sakit bila kuar hosptal kan..tapi syukur doc.xde kata penyakit serius kl tak akak akn lebih sedih..tuk suami akak bykkn rehat yer...mkn ubt penting...

♥ Eda ♥ said...

sedihnya aku baca kisah mizi ni weh..aku doakan suami kau takde apa2 yg serius la eh... ko pun bykkan berdoa jugak her.. aku tau ko kuat.. insyaallah harap2 takde apa2.. ataupun refer pakar ke ape ke...usaha jugak la eh yg lebihnya tawakal.. sabar ye her..

ai said...

Insyaallah...takde apa2 yg serius. Moha mizi cepat sembuh..

miss♥wahida said...

akak..saya doakan suami akak cepat sembuh yea..insyaallah x ada apa2..ok kak..apapun akak kena jaga diri..take care erk...

shah-ila-ain said...

her if dia still sakit perut ko try lahh jumpa mane2 ustaz ke dulu...ubt sepital mkn2 gak...tp try lak lah ko mintak air penawar utk hubby ko...mane tau kan...kita hanyaberusaha merawat Allah juga yg sembuhkan....tabahkan hati Herda..

el said...

ha aku pun sedih gak bc n3 ko ni
hope xde pape lah...
lmbt sgt pung depa buat keje
result pun x dpt2 lg
suka sgt buat org riso...