~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Friday, November 6, 2009

Haaa..takut kene cilok??? Meh..meh..aku ajar meh..


Sekarang ni kan macam2 kisah kan...org dok copy paste isi dalam blog kita pastu di masuk dlm blog diorg yang x tau malu tu..eeeeee..memang nak kene sihir je org2 cmni..memang puaka..astagah..hehehe..jgn tiru aksi ini..jgn le jadi cmtu yerrr ckup le 'dia' je yg jadi setan..kita takyah nk jd downline 'dia' lak kan..ok meh aku ajar camne..banyak cara2nye..

1) watermark kn pic2 korang dgn meletakkn logo atau nama2 korang kat pic tapiiii..org stil leh copy paste gak dengan mengedit pic korang kan???

2) menghadkan orang yg blh melihat blog korang..tapiii susah lak nak buka email approve le..buka 2-3 kali nak approve sume tu..tul tak???

OK ade cara yang lebih bijak lagi iaitu dgn disable-kan "right klik" korang..haaaaaa..supaya org takleh nak klik & copy laaaa..
bijak tak bijak tak??..hehehe..


Mula2...login blog korang pastu gi dashboad>layout>Add a Pageelement>html/javascript seperti kat bawah ni..
Korang copy CODE kat sini (klik..klik..klik..) pastu takyah letak tajuk entry just paste the code..cari & edit le perkataan "Disable Right Click" dgn ayat korang sendiri..pastu save changes..korang try lepas tu..then 'dia' tak dapat le nk copy paste lepas tu..right klik tu hanya blh di klik bila korang login blog korang aje...ok sila try yer...tips2 akan datang x lama lagi..hehehe..



9 comments:

alyyani said...

baru ku tau ni. tq la weh. very good tips. skang ni macam2 kan?

*MaMa HeRdA* said...

tu laaa..mcm2..klu stakat copy paste pic takpe..aku takut kang siap edit2 kang masuk ntah mana2 web kang payah lak..

mamashasha said...

wei...cemana aku nak copy code wei?ko tak bagi aku copy?

Gieyana said...

tenkiu..tenkiu..mmg berbaloi2 ko nyer tutorial nie..:)

mamashasha said...

tq beb...since when ko jadi tutor lak ni?ko nye interview canne?

oYa said...

WEI APESAL AKU LEH COPY LG PIC KAT BLOG KO NI..EKEKEKEE SUSPEN2

fazilzura said...

beb ... walau wat cmner pun tetap leh copy tau .. walau ko wat right click tu...
senang , jgn tepek gambo yg bukan2 ... kalau rs2 nk tepek personal.. beter wat blog lain.. or private kan blog

*MaMa HeRdA* said...

aku rs klu pki i.e mmg leh kot..klu mozilla xleh..

oYa said...

her aku ada code lain yg leh guna so org takleh nak copy sumer benda lam blog kita tp kalau pic tu org klik ttp leh copy..heheee