~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Thursday, January 22, 2009

>>Ya Rabbiii..mak dapat award nyaaahhhhh!!!<<


Aku gumbira..sgt gumbira..al kisah pagi2 ni aku xde mood sbb mlm td aku sgt2 pening & bdn aku sakit2..bila bangun mlayan karenah hero2 aku lak yg mcm ribut ni..then bila aku buka blog..waaaaaaa...mak happy nyahhh..dapat award dr Twin mak niii..(korang ingat Ekin je ade twin, aku pun ade twin gakkkk..) Orang nyee ialah SYA..my red friend..why red??? dia punya pasal laa nk red ke..green ke..blue ke..korang peduli apeeeee..heheh..thanks alot sya..i love youuuuu.. (asal aku tetiba mcm Azwan Ali ni..cehhh ni disebabkan baca blog dia semalam yg mcm *$#%#& tu laaa..
aku jadi terikut2 kahkahkah..)
Lepas tu kene laaa aku storykan about SYA ni kat you all..sbb rule nyee dh di bagi mc tu kan..nak x nak kene gak buat..kalau tak nak kene flying kick dr jauh ke??? ok laaa..meh laaa aku cite serba sedikit pasal red devil ni...hahaha..

Sebenornye aku baru kenal dak SYA ni..kenal pun kat dlm Forum M.Com..khas untuk ibu2 le..kahhh..sbb ms tu kitaorg dh jadi para ibu..eceh...lepas tu berlanjutan le ke dlm YM..ms tu mmg x pernah jumpa..dalam YM aje laaa dok berdendang-dendang dgn mak2 yang lain..dlm YM Conference je dah riuh..apatah lagi bila jumpa..lepas tu 1st jumpa masa aku buat open house kt umah parents aku kt KL..kalau buat makan2 sure dia datang nyeee ngeh ngeh ngeh..kitaorg ni cm dh kenal lama..kdg2 tu dak SYA ni jadi tempat luahan perasaan aku gak sbb dia ni seorang yg "pendengar setia"..ewahhhh nyah terrrangkat b*n*o* koooo...best kawan dgn dia sbb dia ni riuh mcm aku..yg kelakornyee kisah yg x dapat aku lupakan..ms open house tu..ade ke sedara2 aku kata aku dgn dia TWIN...ngeh ngeh ngeh..tak ke logik..dh tau selama ni mak aku peknen kan aku sorang aje dlm pewot tu..hahah...tapi xpe sbb aku mmg suka ade twin..di ulangi nyahhhh korang ingat Ekin je leh ade twin..hahaha...aku pun ade..twin tang mana..tang pipi jongket kitaorg le...hahahah..anyway SYA..im happy to be your friend..thank you for being a good listener..& thanks kerana nyusahkan aku buat tag ni hahahaha sbb aku suka kene tag..maklumlaaa aku desperate housewife..kene laaa slalu desperate kan..ahaksssss...

10's perkara tetang diri HERDA JOHAN

1) Nama aku sebenornye payah nak sebut..HERDA NEZUANTYE JOHAN..TYE disebut sebagai TI..bukan TEYE..mula2 org ingat aku org indon..indon pun indon laaa..janji mcm kris dayanti..ada permit & pasport..kahhh..tapi ms sekolah aku popular dgn nama TEYE..ms kt UiTM lak "BUAYA"..hahahaha..kalau orang isikan borang untuk aku ke apa ke..memang nama dlm borang tu selalu salah eja..benci betullll..

2) Aku ni seorang yg sgt sensitif..tak tau kenapa..sbb mmg mudah tersentuh..even aku tengok movie Elmo tu pun aku nangis..gilo ke ape aku ni..hahah..tp org stil suka nyakat aku..terutama hubby aku...benci betulll..

3) Aku ni talkative..ckp byk tapi ada isi okeyyyy..no zerooo isi..dlm family aku, aku le yg slalu bg riuh..aku bley masuk kepala sume org..tp klu org tu lain mcm je..mcm x ngam dgn aku..aku control leee..

4) Aku suka sengih..senyum..mmg favret aku suka senyummmm..sbb awet muda..heheh..senyummm sumeeee...senyummm..

5) Aku isteri yang sah kepada TARMIZI MOHD SAID..Ibu kepada AIMAN HAKIMI dan AIREL ISKANDAR..keluarga aku adalah yang utama bagi aku..aku sangat cintakannnn merekaaaaa...sekarang plan nak dapat baby girl lak..kahkahkah...klu bley nak TWIN...hehehe..aminnn..2010/2011..

6) Haaa..aku suka baking..& nilaaa keje part time aku kat umah buat kek & cupcakes..org order..aku buat..klu buat sendiri hubby & anak2 aku le yg makan sbb diorg mmg suka kek..

7) Aku orang LABUAN..pure labuan..anak jati Labuan..tapi dh lama menetap kat KL..now ikut hubby aku stay kat Nibong Tebal P.Png ni..sesape nk dtg penang habaq mai kat aku noooo..sape nak gi Labuan pun boleh bah bagitau..malatoooppp...

8)Aku tak suka sesuatu yang bersepah2..mmg aku tak sukaaaa..bangun pagi je aku trus kemas sume umah aku..yg penting dapur dgn tandas..aku pernah bangun pukul 3 am semata2 kemas umah..sbb aku x dpt tido lena klu umah x kemas melainkan aku betul2 sgt2 terlampau2 penat tahap gaban..

9) Aku ni mabuk laut..uwekkkk..even aku ni lahir kat Pulau Labuan yang dikelilingi laut..tapi aku mabuk laut..kalau naik bot..aku sggup terjun..hahahah..tp aku suka gi pulau2..cuma x leh naik bot je..buleh??

10) Akhirnyaaa sampai gak kat no 10..adehh..punya laaa payah nk sampai no 10 ni..kalau budak umo 4 thn kira sampai 10 mesti diorg tepuk tgn..tapi kenapa ye slalu mesti nk smpi no 10 je..kenapa tak 8, 4, 12 setengah..ermm..ape kene mengena no 10 dgn aku?? korang suka no 10?? aku x suka..aku suka no 11..hahaha..

p/s:"Aimaaaaannnnnnn jangan kacau adikkkkkkk!!!!!!!!"..
(asal xde no 11???)

9 comments:

MUMMY ILA said...

kuikuikui..akhirnyeeeeeeee

nasz said...

aku suke ko citer pasal diri ko ni her, santai...

Mama Herda said...

syabas betey..syabas..hehehe..

Nur Syafawati said...

a ah la her..suke aku bace alkisah diri ko.klako pun ade..whakkakak...tahniah dan tq sbb sudi jawab tag n received award dari aku..tq..tq..

Mama Herda said...

hahaha...sesame..aku suka dpt tag..nti bg lagi yer..kahkahkah...

Eda said...

ngko selalu kontrol ngan aku..ko tak ngam ngan aku eh...kahhhhhhh.... sepak kang!!

Mama Herda said...

kahhhhh eda...ko nk tgk aku ngam ke idak dgn ko yerk????!! jg ko jg ko...ko balik sini laaa..laga lutut..hahaha..

E.L.I.Z.A said...

eli pun agreed dgn kawan² herda ni..mmg herda kelako ;P

Mama Herda said...

haha eli..herda ni mmg suka buat lawak..hehe..