~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Tuesday, February 17, 2009

>>Red Velvet Cake with Cream Cheese Frosting<<


..ni warna asal kek..merah + coklat..x ke korang terkesima?? hehehe..


Aku sangat le excited bile buat kek ni sebab ni 1st time aku buat..hehe..dapat resepi dari Internet..actually resepinye a little bit complicated sbb resepi omputih..mklumlaaa bahan2 nyee pelik2..so aku gubah le sikit sesuai dgn tekak aku..hehehe..Nama kek ni pun sgt lee aku terkesima, "RED VELVET CAKE with CREAM CHEESE FROSTING"..sebab namenyee red, cake ni berwarna merah..actually merah terang tapi disebabkn ssh kat sini nk dpt color merah so aku taruk dark red a.k.a rose red..sgt cantik bile kek ni digabungkan coklat & merah..romantik gituuuu..masa aku menghiasnyee pun tersgt excited...sbb x sabar nak bg sejuk & makan..aku ingat nk buh strawberry kat atas krim..tp nk mencari strawberry kt hulu ni..mn ade..huhu..tp xpe le..huhhh bayangkan gabungan coklat dlm kek..dgn cream cheese frosting..perhhhh...meleleh sehhhh..

Nilaaa hasilnyeee bila dh potong..hehehe..bila ngap jeee..adoiyaiiii..sgt le terasa walllaaaa..hehehehe...puji diri sendiri..kahhhhh...enjoy viewing..hehehehe..

9 comments:

Rafizah Nordin said...

her sape amik gambo ko tgh deko cake tu?
siap posing lagik...kelas youuuu hehehe

cheese frosting... empppp i like...i don't care my seluar tak muat. i tak pedulik!!!!

Mama Herda said...

aku le ambik sendiri self timer..hahahaha..S.S..kahhhh...

saveme_zero said...

mak aiii...gile kentang la ko her. pas ni aku nak belajar kat ko la..ekekek..tp pree tau.

eLYies said...

amboi2.....kek dia..merahnya mak ngah..i likeeeeeeeeeeeee

Mama Herda said...

>>k.sue<< kahhh..aku bg resepi preee leh le..hahaha..
>>yies<< i like toooo..hehehe..

nasz said...

terliur aku tgk...

[-suziey-] said...

yummy..giler sedap:D

canteknye deco..;)

nasz said...

terliur aku tgk...

ai said...

nape aku tak rasa enjoy??? sbb tak dpt rasa ;P