~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Monday, March 16, 2009

>>Accident!!!!<<



Balik dari langkawi..aku dapat berita yang mengejutkan dari SIL aku..pagi 14hb March pukul 7am..aku dapat call..

mama: hell..llloooo...(sore bangun tido)
SIL: herda..kak ja ni..ade dapat berita tak?
mama: haaa..berita ape..(aku dah mula cuak terus terfikir kat MIL aku)
SIL: tadi akak call mizi dia x angkat pun. Angah accident. teruk..50-50..otak dia cedera parah..pendarahan dalam otak..
mama: haaa!!! ya Allah..ye ke bile accident?!
SIL: malam tadi pukul 10pm..skrg kat HKL..kitaorg balik pagi ni..
mama: ok..herda bgtau mizi..

aku pun terus kejutkan mizi..mizi terpinga-pinga pagi tu..sbb dia sgt2 letih..kitaorg kepenatan sbb baru blik dr langkawi..terkejut dengar berita anak kepada abg ipar aku kat KL accident teruk dgn kereta..dia naik motor bertembung dengan kereta yg kuar mengejut..doktor kata 50-50..aduhai..aku dh x tau nak buat mcmn..aku paksa mizi balik gak..jadi pagi tu kitaorg gagahkan gak balik KL utk tengok keadaan anak sedara aku ni..

mizi drive mula2..then separuh jalan mizi dh penat sgt..kesian die..so aku lak ganti bawa..Alhamdulillah x hujan..jadi aku continue bawa dari Slim River smpai HKL..perhh x pernah aku drive sejauh ni..samapi HKL, aku nampak biras aku a.k.a wife BIL aku..muka dia sembab sbb kesedihan yg amat..aku peluk dia erat dia start nangis..aku x dpt tahan air mata aku pun nangis gak..masa ni ank sedara aku dlm koma lagi baru lps operate..pic kat atas hari kedua..dia dah gerak2 cuma x dapat buka mata lagi..dia boleh dgr suara kitaorg cuma xleh respon lagi..

Aku minta budi baik kawan2 yang membaca entry ni..tolong doakan kesihatan anak sedara aku ni yer..minta dia selamat.

7 comments:

ai said...

Allahuakhbar!!!!

Aku doakan semuanya selamat la hendaknya. Mintak mak + ayahnya banyak2 sabar. Doa bebanyak, mudah mudahan anak dia akan kembali sihat + sembuh... :(

MUMMY ILA said...

:( semoga dia cepat sembuh...

Nur Syafawati said...

Ya Allah her...cian aku tgk anak sedara mizi..terok betul tu...ishh..cian nyer..ape pun aku hanye leh doakan selamat semuanyer...doa2 moga cepat sembuh..

Mama Herda said...

terima kasih kawan2.. :((

saveme_zero said...

allah...aku doakan moga anak sedara ko cepat sembuh yer her. tingat lak ms ayah aku accident dulu..huhu

nasz said...

semoga ank sedara ko cpt sembuh la her, harap2 tak de ape2 jd kat dia...

♥ Eda ♥ said...

semoga ank sedara ko cepat sedar n sembuh... huhuhu...sian korang baru balik bersuka suki...huhu