~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Thursday, March 19, 2009

>>Spagetti Terjun<<



Hermmm..kenapa aku buat spagetti..sebab aku tetiba nak makan lak disebabkan Yies yg sedang bunting sgt suka spagetti..asyik bercerita pasal spagetti..terus aku kuar gi kedai beli bahan2..aku pun masak dengan rakusnyeee..hahahaha..memang aku masak dengan simple..aku beli sos spagetti Kimball..lepas tu aku tumis bwg besar & bawang putih..buh cendawan butang & sosej..lepas tu tambah Sos Cili Thai..ambik kooooo..siapkan bekal utk laki aku..laki aku x brapa suka makan spagetti..dia masuk dapur bermula laaaa dialog yang memberi komen pelbagai...

Papa: Ma masak pe?
Mama: Ma masak spagetti..pa bawa gi keje le yer bekal..
Papa: Haaaaaaaaaa...-sambil dia buat muka sememeh-
(panjang nooo haaaaaa itu tanda dia x suke hehe)
Mama: Alaaaaaa..makan aje leeee..dh mama buat..nape x suke makan ke?? (padahal dh tau laki tak suke buat gak..sukaati aku leeee...)
Papa: Bukan x suke..x berapa suke.. (siotttt tulll)
Mama: Kalau tak suka bagi aje le kat member keje.. (bunyi merajuk)
Papa: Time kasih yer mama..pa makan aje...

Hermmmm..x seronok ke laki kalau kene bekal..bukan masa darjah satu je kene bekalkan..ni haaa dh berj*m*b*t kene bekalkan lagi..siap pakai mangkuk tingkat haaaa..jadi laki2 sekalian jgn byk komplen kalau kene bekal..kang ade yg kene sangkut kat tiang letrik depan umah kang...hahahaha..


2 comments:

eLYies said...

hahahhaha...buat gak ko yer....
aku pun tak jadi buat..ko ni mengalahkan aku yg ngandung ni..hahahahahha...

aper2 pun ko punya spagetti walaupun simpla..tp buat aku kebulur..hahahaha

Bibu said...

ha same la laki aku pon kalo spagetti ni tak pandang je..hari2 sambal..aku dah bosan nih!Makanya weekend mmg aku borong lauk masak lauk feberet aku plak..no sambal2 hehehe