~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Wednesday, July 1, 2009

>>Sebut betul2..OPHTHALMOLOGIST..<<<





Anak aku AIMAN HAKIMI kali ni sakit mata lak..aduhai..macam2 sakit dh anak aku ni..dugaan..adeh..ni sebab berjangkit dengan kawan dia kat sekolah laaa ni..nak tau kisahnye cmne..aku gi anto ank2 aku ke taska le..tengok sorang budak girl ni dok depan pintu..memang kebiasaan le setiap kali aku anto budak2 mesti berpusu2 tgk sape yang datang..sekali mulut aku pun yg tak reti nak diam ni menegur le.."haaaaaa...ni sorang dh sakit mata ni..kang ada yang jangkit ni.." alih2 anak aku kene..aduhai...lepas tu khamis lepas le kene nyee..aku tgk Aiman bangun2 pagi aje mata dia dh melekat..sah sakit mata..bw le klinik..lps tu jumaat Mizi lak nk bw gi pangkor..aku malas nak gi..dgn badan letih..aiman lak sakit mata..tp mizi nk bawa gak..aduhhh..hotel dh book lak tu..jd kene le pi..bile bw..mata aiman makin teruk..lagi2 mandi kolam..aduh..aku dh risau dah..balik hari ahad terus bw gi PAED..lps tu paed bg surat trus jumpa pakar mata sbb dh teruk..aduhhhh..gi pakar mata lak satu hal..aiman susah nak di cek..aduh..dia meragam x nak cek mata..last2 doc pn give up bg ubat aje le..doc ckp makan masa berminggu nak baik..aduh..skrg aku niaga pn x tentu sbb xde sape tolong jagakan ank2 aku..aku le kene jaga sendiri..anta taska lak takleh kang anak org lain kene lak..oleh itu aku nasihatkan le pada mak bapak yang anak2 diorg x sihat "jangan le hantar ank2 tu kat taska klu demam ke, sakit mata ke..harapkan teacher2 tu jaga..sbb ramai lg budak kat taska tu..bukan sorang dua..tak termampu diorg nk jaga semua..kesian kat budak2 lain kene jangkitan.." bln lepas aje dh 2-3kali anak aku demam sebulan..skrg bukan aiman je kene..aku lak dh kene sakit mata..aduhhh..oleh itu aku dh buat keputusan tak anto anak2 aku kat taska dah..aku dh cari org jaga kan..bior le sementara org jaga dulu..setidak2nye ade org jagakan bg perhatian cukup2..ni anto mahal2 pun..ank x sihat..bile aku ambik aje berhingus memanjang..adehhh..biarle time kecik2 ni diorg explore ape2 diorg nak..nak belajar ada banyak masa lagi..aku doakan Aiman aku cepat le sembuh..kesian dia..skrg dua2 mata dh sakit..aku pun sama...huwaaaaaaaaaa...


5 comments:

fazilzura said...

YA ALLAH .. her, beso nye bengkak nyeeee..
aduh siannnn nye anak ko ..
sib baik ko cepat2 bawk berubat, kalau x kang takut melarat plak ..

Hope anak ko cepat2 sembuh ye..
ko pun jgn susah2 hati sgt ok

*MaMa HeRdA* said...

tq zura..tu le dugaan kan..Alhamdulillah..sume dtg dr Allah..dr Allah juga ia kembali..

AieZa said...

ya allahh.. aku ingat kan mata tu bengkak sebab bergaduh ke na tumbuk ke pe.. rupanya sakit mata.. dasyat gak sakit mata tu ehh.. sian anak ko her..

Bed said...

her......udah mcm kena tumbuk je aku tgk mata aiman ni...harap2 cepat sembuh ye aiman...weh aku follow blog ko ni...bed@m.com

*MaMa HeRdA* said...

itu le dh mcm kene tumbuk dh..teruk ko..adeh..skrg mata aku lak kene tumbuk..adehhhhh..aku demam leh tahan lagi..sakit mata ni..makan hari nak baik ni..ssh nk buat keje..