~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Thursday, November 5, 2009

Alhamdulillah...keje ke???

Alhamdulillah...hari rabu lepas aku ade interview...fuhhhhh..interview nye memakan masa 2 jam!!! perhhhhh...memang klimaks spanjang masa..hehe..anyway aku sgt excited..mula2 nak pergi sesat menyesat aku..mizi & anak2 ikut skali..merata2 cari tak jumpa..alamat lak tertinggal adehhh..nasib baik ade SYA tolong search kan alamat & sms kat aku..tq sya..bila aku masuk je office perhh aku sgt teruja..tgk sume staff pakai uniform..waa smart je..then aku kene isi borang then ade lak kene wat test sikit..hehehe..pastu baru le interview..yg paling teruja tu..yg interview aku tu Director..huhu..Japanesse lak tu..perhhhh..tp mmg aku salute le sbb even director kan..tp..sgt2 hormat org..ade translator yg tolong dia ms interview tu..aku pun ape lagi..kuar le kamus dewan bahasa aku ni yg dh lama perap dlm otak hahaha..bercampur baur bahasa aku..haha..
Then semalam..alhamdulillah aku dapat call..aku ditawarkan job..hehe..lega hati aku..sebenarnye aku minta receptionist je..tapi kene offer job Clerk..ok le tu..mula2 aku fikir 2-3 kali gak sbb gaji rendah gak le memandangkn aku dok jauh kan..tp bile dia kata petrol leh claim..mata aku trus bulat..hehe..Mizi kata try aje..xpe kontrak..skrg company buat mmg keje mcm ni..nk try test tengok kita cmne..so aku try le..lgpun kita dh gi interview kan..dh dapat takkan nk tolak cm tu aje..tul tak..wlupun aku dh lama sgt tak keje ni..tapi aku bersyukur sangat2 sebab aku dpt job kat tempat yg ok..so peluang depan mata..terima kasih le kawan2 yang mendoakan aku..then HR officer tu suh aku gi medical cek-up dulu sblum aku di sahkn leh keje ke tak..hehehe..lum keje lagi...kene sah dulu medical bru leh masuk..adehhh..tu leee..aku dh buat medical cek-up sume..cek darah..air kencing..x-ray..ECG..mudah2an aku sihat walafiat le..dlm minggu depan aku dapat le keputusan samada di sahkan ke belum..hehe..insyaAllah klu medical cek-up aku clear..aku diterima..aku akan start pada..
16/11/2009..jeng..jeng..jeng..nanti kita tengok yer..


Ini le tempat aku interview "Boon Siew HONDA"...itupun kalu le medical cek-up aku lulus kan baru le leh keje..hahahaha..

Honda


5 comments:

alyyani said...

congrats! lama tak gi interview, sekali interview terus dapat. lepas ni rajin la blogging lagi. :)

*MaMa HeRdA* said...

tq alyy..hahaha..tu leee..klu aku x letih terbongkang..hahaha

fazilzura said...

TAHNIAH BEB ...

semoga makin murah rezeki ko ..

wahhh keje honda tu ... leps ni kalau aku nk beli kete honda aku jmp ko yek

*MaMa HeRdA* said...

Zura aku bukan keje kat honda kereta..aku keje kat Honda motor..hehe..klu ko nak beli motor honda..nak merempit..leh laaa..

nome said...

tahniah dan gud luck! semoga segalanyer sukses tuk herda sefamily...aminnnnnnn