~Jom turun berat badan cara jimat, selamat & mudah!~

Tuesday, November 3, 2009

Hari ni aku interview....jeng..jeng..jeng..


Haaa terkejut..hehehe..hari ni aku ade interview...aduhhhh takutnyeeee..aik nape interview lak..kata niaga??? So kawan-kawan..buat masa ni aku stop niaga dulu sbb ade byk perkara yang memerlukan lebih perhatian..home-cake aku masih lagi berjalan lancar..Alhamdulillah..permintaan banyak..nape aku nak keje lak?? tu leeee..keputusan yang drastik gak aku wat ni..hehehe...sebenarnye bukan ape..suami tersayang suh stop niaga buat seketika sbb tengok aku sgt keletihan buat sendiri..dengan anak-anak aku yg masih kecik..dia suh aku tumpukan dulu kat kek sambil jg anak2 kat umah...so ok..then bila aku dok umah..lagipun next year Aiman aku dh umo 5thn so nk kene anta taska..terkenang kan kepayahan suami susah cri nafkah..kesian lak aku dgn dia..nk bayra macam2..so berbekalkan dgn kelulusan yg aku ada ni..aku try cari le keje..sekurang-kurangnya..bebanan untuk membantu keluarga ringan le...niat aku cuma satu..kalau aku dpt keje..InsyaAllah dengan izin Allah...aku nak membantu suami..memberi keselesaan pada anak-anak dan keluarga..itu je niat aku..tu le bak kata pepatah "makan untuk hidup..nak hidup kene laa pandai cari makan"..betul tak??..so bagi aku ade peluang yang baik di depan mata aku cuba yang terbaik..aku tak peduli apa orang kata..aku tak kacau orang..aku tak minta belas ehsan orang..aku berdiri atas kaki aku sendiri...dan aku berdoa semoga Allah sentiasa jadikan aku seorang yang besederhana sahaja..Kekayaan dan kefakiran itu akan membuatkan seseorang akan mudah lupa dengan ALLAH..So buat masa ni aku try le keje dulu..hehehe..itupun kalau interview aku LULUS..doakan aku yer kawan2...



8 comments:

fazilzura said...

lor ko nak keje ker???
x pe ler. selagi daya , ko keje and bantu family key..

** ramai yg keje , and the same time wat baking..

MUMMY ILA said...

Good luck her!...

Yanmie said...

good luck yea...yan lak nk keje tp en.hubby kata tak yah..huhuu..keje ngan dia aje jaga anak2...hehehe

FaizAmYAirieL said...

good luck her!!..smg dgn kejujuran n kelulusan yg ade ko dapat keje yg gaji n environment best okeh..eehhee

FaizAmYAirieL said...

good luck her!!..smg dgn kejujuran n kelulusan yg ade ko dapat keje yg gaji n environment best okeh..eehhee

IZAN said...

Herda good luckk.. ! InsyaAllah kalau ada rezeki tak kemanaaa... aminnnnnn....
cantek2 kek Herda buat .. gerammmmnyerrr.. pakal je duk jauhh.. huhuhu

ai said...

Aku mmg doakan yg terbaek utk kau kocok. GUDLUCK!!!

ctm-cak'on said...

kakak chomey, pasni lanja mkn pizza ek, he3x